Glasscupcakes
100 g smör el margarin
2 ägg
150 g socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 halv burk Ben & Jerrys Phish Food
---------------------------
Fluffy frosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR
Ställ fram glassen så att den tinar (jag lät den stå framme tills den bokstavligen smält och blivit rinnande)
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör/margarin med sockret och vaniljsockret så att det blir fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget, efter varje så vispa i ett par minuter så att det verkligen blandar sig.
Rör ihop mjöl och bakpulver i en egen bunke och sikta sedan ner det i äggblandningen. Siktningen gör så att det inte blir några klumpar (och tro mig, alla smetar blir bättre om man siktar i mjölet! ;))
Nu är det dags att ställa undan elvispen och istället plocka fram slickepotten! Blanda försiktigt så att det blir en jämn smet. Detta görs för att det inte ska komma in för mycket luft i smeten.
När smeten är jämt blandad så är det glassens tur. Häll i/gröp ur hälften av glassen och rör om tills det återigen är en fin smet.
Ställ fram muffinsformar och fyll med smet till knappt hälften.
Sätt nu in i ugnen och låt de gräddas i ca 15-20 minuter. Ta och testa med provsticka redan efter 15 minuter och se om de är klara, när stickan blir torr så är de klara!
Till frostingen så gjorde jag såhär:
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull.
Värm på spisen tills det börjar sjuda, ta då bort kastrullen från spisen.
Vispa äggvitorna och vaniljsockret tills det blir mjuka toppar i smeten och du kan vända skålen upp och ner utan att spilla.
Häll i sockerlagen i marängsmeten och vispa hela tiden. Häll bara i lite i taget och vispa någon minut efter varje gång, totalt blir det vispning i ca 10 minuter!
Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar.
Min kära fader hade dock inte tålamodet att vänta tills frostingen hade kallnat helt, men det gick bra ändå :)

Regnbågstårta
Till detta så ska du ha:
200 g marshmallows (vita, färska)
500 g florsocker
kokosfett
2 msk vatten
Smörj en skål med kokosfett.
Smält sedan marshmallowsen tillsammans med 2 msk vatten i skålen över vattenbad.
Smörj en annan skål med kokosfett och sikta ner florsockret.
Gör en grop i mitten och häll i den smälta marshmallowsen.
Arbeta ihop till en jämn deg. Här kan man börja med en sked och sedan ta till händerna. Ett tips är att använda plasthandskar då det blir kladdigt. När fondanten har fått konsistens av ett tuggat tuggummi är det klart.
Låt vila väl inplastad i rumstemperatur i minst en timme, gärna över natten.
Sila ner mjölblandningen och rör sedan ner med slickepott då det inte får komma in för mycket luft.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 7-10 minuter.
Ta ut och låt svalna lite innan du lossnar dem.
----------------------
Nu till fyllningarna! Den första, kokosmoussen, kan man gärna göra tidigare då den får mer smak då :P
Kokosmousse
2 dl crème fraîche
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl grädde
Vispa creme fraichen och sockret med elvisp. Den ska tjockna till ordentligt och påminna om vispad grädde i slutet, detta kan dock ta ett tag men ha tålamod!
Rör ner kokosflingorna och plasta in.
Om det står över natten sväller kokosflingorna vilket ger mer smak.
Vispa grädden ganska hårt och vänd sedan ner den i kokosblandningen.
1 dl pressad limesaft av 4 limefrukter (cirka 1 dl)
2-3 gelatinblad
4 dl vispgräde
2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsyoghurt
1 1/2 dl socker
2 tsk rivet limeskal
GÖR SÅ HÄR
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.Vispa grädden fluffig, men inte för hårt, i en bunke.
Ta fram en annan bunke där du vispar ihop creme fraiche, matlagningsyoghurt och socker. Gör detta på låg hastighet, annars finns risken att den blir rinnig. Vispa tills allt socker löst sig.
Ställ i kylen och låt stå i minst 1-2 timmar.
100 g philadelphilaost
100 g vit choklad

Semlecupcakes
3 dl socker
Riv mandelmassa och rör den mjuk med lite mjölk eller grädde.

Midsommarcupcakes
100 g smör el margarin
2 ägg
150 g socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 halv burk Häagen dazs Strawberry cheesecake
---------------------------
200 g philadelphiaost
0,5 dl florsocker
3 msk koncentrerad fläderblomsaft
50 g rumsvarmt riktigt mjukt smör
Färska jordgubbar
--------------------------
GÖR SÅ HÄR
Börja med att ställa fram glassen så att den smälter och blir mjuk. Jag hade framme den så länge att den smält så mycket att den rann.
Ställ ugnen på 200 grader.
Vispa smör/margarin med sockret och vaniljsockret så att det blir fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget, efter varje så vispa i ett par minuter så att det verkligen blandar sig.
Rör ihop mjöl och bakpulver i en egen bunke och sikta sedan ner det i äggblandningen. Siktningen gör så att det inte blir några klumpar (och tro mig, alla smetar blir bättre om man siktar i mjöl! ;))
Nu är det dags att ställa undan elvispen och istället plocka fram slickepotten! Blanda försiktigt så att det blir en jämn smet. Detta görs för att det inte ska komma in för mycket luft i smeten.
När smeten är jämt blandad så är det glassens tur. Häll i/gröp ur hälften av glassen och rör om tills det återigen är en fin smet.
Ställ fram muffinsformar och fyll med smet till knappt hälften.
Sätt nu in i ugnen och låt de gräddas i ca 15-20 minuter. Ta och testa med provsticka redan efter 15 minuter och se om de är klara, när stickan blir torr så är de klara!
Låt muffinsen stå på en bänk tills de har kallnat. Är de det minsta varma när frostingen ska på så smälter den bort.
Vispa ihop alla ingredienser till frostingen (philadelphiaost, florocker, fläderblomssaft och smör).
Spritsa ut på de kalla muffinsen och garnera med halverade färska jordgubbar.