Midsommarcupcakes
100 g smör el margarin
2 ägg
150 g socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 halv burk Häagen dazs Strawberry cheesecake
---------------------------
200 g philadelphiaost
0,5 dl florsocker
3 msk koncentrerad fläderblomsaft
50 g rumsvarmt riktigt mjukt smör
Färska jordgubbar
--------------------------
GÖR SÅ HÄR
Börja med att ställa fram glassen så att den smälter och blir mjuk. Jag hade framme den så länge att den smält så mycket att den rann.
Ställ ugnen på 200 grader.
Vispa smör/margarin med sockret och vaniljsockret så att det blir fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget, efter varje så vispa i ett par minuter så att det verkligen blandar sig.
Rör ihop mjöl och bakpulver i en egen bunke och sikta sedan ner det i äggblandningen. Siktningen gör så att det inte blir några klumpar (och tro mig, alla smetar blir bättre om man siktar i mjöl! ;))
Nu är det dags att ställa undan elvispen och istället plocka fram slickepotten! Blanda försiktigt så att det blir en jämn smet. Detta görs för att det inte ska komma in för mycket luft i smeten.
När smeten är jämt blandad så är det glassens tur. Häll i/gröp ur hälften av glassen och rör om tills det återigen är en fin smet.
Ställ fram muffinsformar och fyll med smet till knappt hälften.
Sätt nu in i ugnen och låt de gräddas i ca 15-20 minuter. Ta och testa med provsticka redan efter 15 minuter och se om de är klara, när stickan blir torr så är de klara!
Låt muffinsen stå på en bänk tills de har kallnat. Är de det minsta varma när frostingen ska på så smälter den bort.
Vispa ihop alla ingredienser till frostingen (philadelphiaost, florocker, fläderblomssaft och smör).
Spritsa ut på de kalla muffinsen och garnera med halverade färska jordgubbar.