VINBÄRSPAJ MED MARÄNGTÄCKE
Hemma hos mina föräldrar har vi en massa vinbärsbuskar så nu när de har bär så passade jag på att testa ett vinbärspajsrecept. Självklart var det dessutom inte bara vanlig smulpaj (även om det är supergott det med!)
VINBÄRSPAJ MED MARÄNGTÄCKE
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 msk socker
125 g smör
1 st äggula
1 msk kallt vatten
Fyllning
7 dl rensade röda vinbär
3/4 dl socker
2 msk potatismjöl
Maräng
3 st äggvitor
2 dl socker
GÖR SÅ HÄR
Blanda mjöl och socker i en bunke.
Finfördela smöret till en smulig massa.
Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta ihop till en smidig deg.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga bottnen med en gaffel.
Låt stå i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 °c.
Sätt ugnen på 200 °c.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Sänk ugnsvärmen till 175 °c.
Blanda de rensade vinbären med socker och potatismjöl.
Vispa äggvitorna till fast skum.
Blanda de rensade vinbären med socker och potatismjöl.
Vispa äggvitorna till fast skum.
Tillsätt hälften av sockret och vispa smeten styv.
Vänd ner resten av sockret.
Bred ut vinbären i pajskalet.
Bred ut vinbären i pajskalet.
Bred eller spritsa ut marängen över bären.
Grädda i mitten av ugnen tills marängen har lite färg, cirka 15 minuter.
Kommentarer
Trackback