DUOKLADDKAKA
Jahapp, flera recept har provats men ännu inte visats. Här kommer ett i alla fall, men som sagt: Jag har fler på lager som ska "redovisas". Ibland hinner man baka oftare än vad man lägger upp ;). Idag blir det i vilket fall en variant utav både ljus- och mörk kladdkaka: en Duokladdkaka!
INGREDIENSER
.
100 g vit choklad
100 g mörk choklad
4 st ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
- GÖR SÅ HÄR
- .
- Smält vit blockchoklad i en bunke över vattenbad.
- .
- Gör likadant med mörk blockchoklad.Låt svalna till fingervarmt.
- .
- Tag 2 bunkar. Knäck 2 ägg + 1 dl socker i varje och vispa poröst.
- .
- Häll i vaniljsockret i den ena bunken.
- .
- Tag en tredje bunke och blanda vetemjöl och bakpulver.
- .
- Häll hälften av mjölet/ bakpulvret i varje ägg/ socker smet.
- .
- Häll den vita chokladen i bunken med vaniljsocker och den mörka chokladen i den andra bunken.
- .
- Tillsätt kanelen i den mörka.
- .
- Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
- .
- Häll först i den mörka smeten sedan den ljusa.
- .
- Grädda 225 grader 10 min. Låt stå i kylskåp under natten,
.
.
.
Egentligen skulle man smälta 100 g smör med vardera choklad också, men jag missade den punkten. Inte lät jag den stå i kylskåpet över natten heller... Men kollar man med Ida så verkar den vara helt okej ändå!
Kommentarer
Trackback