HJÄRTBAKELSE

Igår hade jag tänkt ladda upp flera recept som jag har provat på, men inte hunnit (läs orkat) lägga in här. MEN, självklart skulle blogg.se krångla och det blev inte alls som planerat. Får hoppas att det går lite bättre idag! 

Nån dag innan alla hjärtans dag testade jag på dessa hjärtbakelser som vart väldigt mättsamma, men goda!

INGREDIENSER till 6 stycken
.
Smördeg (hur mycket som behövs beror på vilken smördeg du har.
½ dl hallonsylt
1 påse Ekströms Marsán vaniljkräm
1 dl florsocker
Ca 1 msk vatten

Ex på dekoration:
Pyntgelé
Strössel, hjärtformat
.
.
GÖR SÅ HÄR
.
Sätt ugnen på  200º C.
.
Kavla ut smördegen så den blir tunn och stansa ut 18 stycken hjärtan med hjälp av ett pepparkaksmått. Om du har större pepparkaksmått så tar du en extra platta smördeg, dvs: anpassa smördegen efter hur många hjärtan som får plats på varje platta.
.
Lägg sedan alla hjärtan på en bakpappersklädd plåt och grädda dem tills de får fin färg, 8-10 minuter.
.
Låt hjärtana sedan svalna.
.
Under tiden ska du göra vaniljkrämen. Följ anvisningarna på paketet hur du gör krämen och inte såsen, man tar mindre mjölk.
.
Gör sedan florsockertoppingen. Den ska inte vara rinnig utan krämig, så var försiktig med vattnet; ta lite i taget.
.
Lägg lite hallonsylt på 6 hjärtan, vaniljkräm på 6 andra och topping på de sista 6 hjärtan. Garnera valfritt.
.
Para nu ihop hjärtan så att du har en bit av varje med toppingen överst.



Torres var lite sugen ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback