SMULPAJSMUFFINS MED ÄPPLE

Jag ligger efter med uppdateringen här, har bakat en del sen senaste inlägget.. Men då jag har en tendens att glömma recepten hos mamma och pappa, vilket är stället som jag brukar baka på, så har det varit svårt att uppdatera. Men nu kommer det några recept i alla fall!:)

Häromveckan åkte jag på en förkylning och ett försök för att bli frisk var att baka smulpajsmuffins. Det är precis som det låter: muffins med äpplebitar och smulpajstopping. Vill du också prova så kommer receptet här:

INGREDIENSER
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
Skal från 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl mjölk
.
Smuldeg:
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl socker
.
2- 3 stora äpplen
smör
2 msk kanel
2 msk socker
.
.
GÖR SÅ HÄR
Skala och hacka äpplena.
Stek dem i smör, kanel och socker tills de är mjuka.
Låt svalna.
Gör smuldegen genom att nypa ihop smör, havregyn, mjöl och socker till en grynig smuldeg.
Smält smöret till muffinssmeten.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Tillsätt det smälta smöret, mjölk och rivet citronskal.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det i smeten.
Rör ner de stekta äppelbitarna och fyll stora muffinsformar ungefär till hälften.
Toppa med smuldeg.
Grädda i 175° C i ca 15-20minuter beroende på hur stora muffinsen är.
.
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback