JORDNÖTSCHEESECAKE
Min pappa hade minikalas igår, och självklart så stod jag för efterrätten ;). Eftersom min pappa är "lite" förtjust i jordnötter så tänkte jag prova mig på jordnötsscheesecake, och så här gjorde jag det:
INGREDIENSER
.
200 g chokladkakor med chokladbitar
50 g smält smör
1 msk mjölk
210 g jordnötssmör
1 ¼ dl grädde
200 g rumsvarm philadelphiaost
1 ¼ socker¨
.
.
GÖR SÅ HÄR
.
Krossa chokladkakorna så det blir finsmulor.
.
Tillsätt smält smör och mjölk, arbeta samman till en smuldeg och tryck sedan ut den i en form med löstagbar kant,
.
Ställ in i frysen i ca 30 minuter.
.
Värm jordnötssmör och grädde på svag värme och rör till en slät smet, låt svalna.
.
Vispa philadelphiaost och socker med en elvisp så att det blir en slät och fluffig smet.
.
Rör i jordnötsblandningen.
.
Bred ut smeten över chokladbotten och låt stela i frysen under natten.
.
Ta ut den ur frysen ca. 15 minuter innan servering så att den hinner tina lita.
.
.
.
Jag serverade cheesecaken med chokladsås (vilket givetvis är frivilligt!) Delar dock med mig receptet till den också:
.
.
INGREDIENSER
.
200 g mörk choklad
20 g smör
1 ½ dl grädde
.
GÖR SÅ HÄR:
.
Bryt ner chokladen i småbitar.
.
Lägg allt i en kastrull och låt smälta ihop på låg värme tills det blir en slät smet.
.
.
.
Tada!
Kommentarer
Trackback