CHEESECAKES-BROWNIES

Premiärreceptet!

Ingredienser


125 g hackat smör
150 g grovhackad mörk choklad
1 ägg
150 g strösocker
150 g mjöl
½ tsk bakpulver

Garnering
250 g rumsvarm cream cheese (jag körde på vanlig philadelphia-ost)
1 tsk vaniljsocker
75 g strösocker
1 ägg
1 ¼ dl vispgrädde


GÖR SÅ HÄR

1. Värm ugnen till 180° eller 160° i varmluftsugn. Smöra en 19 cm fyrkantig bakform, lägg bakplåtspapper i botten och 5 cm över kanterna.

2. Häll smör och choklad i en kastrull och rör på svag värme tills det har smält. Låt den svalna.

3. Vispa ägg och socker med elvisp tills smeten är tjock och krämig. Rör i chokladblandningen, siktat mjöl och bakpulver.

4. Bred ut smeten i kakformen och grädda i 10 minuter.

5. Vispa cream cheese, vaniljsocker, socker och ägg med elvisp till en slät smet. Vispa sedan i grädden.

6. Häll fyllningen över kakan och grädda i ca 15 minuter. Låt kakan svalna i ugnen med ugnsluckan på glänt.

7. Ställ kakan kallt i 3 timmar.


Sedan hade jag på jordgubbar på mina, men det är nog en smaksak. I boken har de t.ex hallon så det går att variera :).



Mumsfillibabba säger jag bara!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback