CHEESECAKES-BROWNIES
Premiärreceptet!
Ingredienser
125 g hackat smör
150 g grovhackad mörk choklad
1 ägg
150 g strösocker
150 g mjöl
½ tsk bakpulver
Garnering
250 g rumsvarm cream cheese (jag körde på vanlig philadelphia-ost)
1 tsk vaniljsocker
75 g strösocker
1 ägg
1 ¼ dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
1. Värm ugnen till 180° eller 160° i varmluftsugn. Smöra en 19 cm fyrkantig bakform, lägg bakplåtspapper i botten och 5 cm över kanterna.
2. Häll smör och choklad i en kastrull och rör på svag värme tills det har smält. Låt den svalna.
3. Vispa ägg och socker med elvisp tills smeten är tjock och krämig. Rör i chokladblandningen, siktat mjöl och bakpulver.
4. Bred ut smeten i kakformen och grädda i 10 minuter.
5. Vispa cream cheese, vaniljsocker, socker och ägg med elvisp till en slät smet. Vispa sedan i grädden.
6. Häll fyllningen över kakan och grädda i ca 15 minuter. Låt kakan svalna i ugnen med ugnsluckan på glänt.
7. Ställ kakan kallt i 3 timmar.
Sedan hade jag på jordgubbar på mina, men det är nog en smaksak. I boken har de t.ex hallon så det går att variera :).
Ingredienser
125 g hackat smör
150 g grovhackad mörk choklad
1 ägg
150 g strösocker
150 g mjöl
½ tsk bakpulver
Garnering
250 g rumsvarm cream cheese (jag körde på vanlig philadelphia-ost)
1 tsk vaniljsocker
75 g strösocker
1 ägg
1 ¼ dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
1. Värm ugnen till 180° eller 160° i varmluftsugn. Smöra en 19 cm fyrkantig bakform, lägg bakplåtspapper i botten och 5 cm över kanterna.
2. Häll smör och choklad i en kastrull och rör på svag värme tills det har smält. Låt den svalna.
3. Vispa ägg och socker med elvisp tills smeten är tjock och krämig. Rör i chokladblandningen, siktat mjöl och bakpulver.
4. Bred ut smeten i kakformen och grädda i 10 minuter.
5. Vispa cream cheese, vaniljsocker, socker och ägg med elvisp till en slät smet. Vispa sedan i grädden.
6. Häll fyllningen över kakan och grädda i ca 15 minuter. Låt kakan svalna i ugnen med ugnsluckan på glänt.
7. Ställ kakan kallt i 3 timmar.
Sedan hade jag på jordgubbar på mina, men det är nog en smaksak. I boken har de t.ex hallon så det går att variera :).
Mumsfillibabba säger jag bara!
Kommentarer
Trackback