CUPCAKES MED LEMON CURD OCH VIT CHOKLADFROSTING
Igår bakades det cupcakes. Riktigt goda tycker jag, och har en känsla utav att Ida gillade dem också, speciellt smetarna ^^
INGREDIENSER
Lemon curd
100 g smör
1½ citroner
2 dl socker
2 ägg
Cupcakes
150 g mjukt smör
1 dl socker
2 ägg
200 g mandelmassa
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Vit chokladfrosting
200 g vit choklad
200 g färskost (typ philadelphia)
1 msk vaniljsocker
ev. karamellfärg
GÖR SÅ HÄR
Finriv citronerna och pressa ur saften. Koka upp citronskal och saft med smöret och 1 dl socker tills allt har löst sig. Låt svalna lite.
Vispa ägg och 1 dl poröst, blanda med citronkräm. Sjud på svag värme tills den tjocknat. Den får inte koka!
Häll snabbt i en plastpåse och förslut väl. Lägg påsen i kallt vatten så att krämen kyls snabbt.
Sätt ugnen på 175°. Ställ ut muffinsformar på en plåt.
Vispa smör och socker vitt. Vispa ner äggen, ett i taget.
Riv mandelmassan grovt och vispa i den i smeten.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål bredvid och vänd sedan ner i smeten.
Fördela smeten i muffinsformarna, fyll varje form till 2/3.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt svalna på galler.
Skär ut en kon i varje cupcake och fyll med lemon curd.
Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Låt svalna.
Rör ihop färskost och vaniljsocker, rör sist i chokladen. (Tillsätt några droppar karamellfärg om du vill)
Bred/spritsa på cupcakesen.
INGREDIENSER
Lemon curd
100 g smör
1½ citroner
2 dl socker
2 ägg
Cupcakes
150 g mjukt smör
1 dl socker
2 ägg
200 g mandelmassa
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Vit chokladfrosting
200 g vit choklad
200 g färskost (typ philadelphia)
1 msk vaniljsocker
ev. karamellfärg
GÖR SÅ HÄR
Finriv citronerna och pressa ur saften. Koka upp citronskal och saft med smöret och 1 dl socker tills allt har löst sig. Låt svalna lite.
Vispa ägg och 1 dl poröst, blanda med citronkräm. Sjud på svag värme tills den tjocknat. Den får inte koka!
Häll snabbt i en plastpåse och förslut väl. Lägg påsen i kallt vatten så att krämen kyls snabbt.
Sätt ugnen på 175°. Ställ ut muffinsformar på en plåt.
Vispa smör och socker vitt. Vispa ner äggen, ett i taget.
Riv mandelmassan grovt och vispa i den i smeten.
Blanda mjöl och bakpulver i en skål bredvid och vänd sedan ner i smeten.
Fördela smeten i muffinsformarna, fyll varje form till 2/3.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt svalna på galler.
Skär ut en kon i varje cupcake och fyll med lemon curd.
Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Låt svalna.
Rör ihop färskost och vaniljsocker, rör sist i chokladen. (Tillsätt några droppar karamellfärg om du vill)
Bred/spritsa på cupcakesen.
Okej, de blev väl inte det snyggaste den här gången,
men smakade gott gjorde dem! Och det är väl huvusaken ;)
men smakade gott gjorde dem! Och det är väl huvusaken ;)
Kommentarer
Trackback