CUPCAKES MED LEMON CURD OCH VIT CHOKLADFROSTING

Igår bakades det cupcakes. Riktigt goda tycker jag, och har en känsla utav att Ida gillade dem också, speciellt smetarna ^^


INGREDIENSER


Lemon curd

100 g smör
1½ citroner
2 dl socker
2 ägg

Cupcakes


150 g mjukt smör
1 dl socker
2 ägg
200 g mandelmassa
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Vit chokladfrosting

200 g vit choklad
200 g färskost (typ philadelphia)
1 msk vaniljsocker
ev. karamellfärg


GÖR SÅ HÄR

Finriv citronerna och pressa ur saften. Koka upp citronskal och saft med smöret och 1 dl socker tills allt har löst sig. Låt svalna lite.

Vispa ägg och 1 dl poröst, blanda med citronkräm. Sjud på svag värme tills den tjocknat. Den får inte koka!

Häll snabbt i en plastpåse och förslut väl. Lägg påsen i kallt vatten så att krämen kyls snabbt.



Sätt ugnen på 175°. Ställ ut muffinsformar på en plåt.

Vispa smör och socker vitt. Vispa ner äggen, ett i taget.

Riv mandelmassan grovt och vispa i den i smeten.

Blanda mjöl och bakpulver i en skål bredvid och vänd sedan ner i smeten.

Fördela smeten i muffinsformarna, fyll varje form till 2/3.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt svalna på galler.

Skär ut en kon i varje cupcake och fyll med lemon curd.



Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Låt svalna.

Rör ihop färskost och vaniljsocker, rör sist i chokladen. (Tillsätt några droppar karamellfärg om du vill)

Bred/spritsa på cupcakesen.


Okej, de blev väl inte det snyggaste den här gången,
men smakade gott gjorde dem! Och det är väl huvusaken ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback