BANANPAJ

Ojdå, idag kommer det visst upp hela två recept! Eftersom det är söndag så jag för att festa till det lite och bakade bananpaj till familjen.
Påminner lite om sånna där friterade bananer som man kan äta på kinesiska restauranger..


INGREDIENSER

1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl socker
100 g rumsvarmt smör
2-4 bananer


GÖR SÅ HÄR

Rör ihop vetemjöl, socker och smör så det blir en smulig deg,
.
Smöra en pajform.
.
Skiva bananerna och och lägg ut så att det blir två lager.
.
Strö ut degen över bananerna.
.
Grädda i ugnen, 200 ° C, i ca 15 minuter och pajen är gyllenbrun.
.
Servera med vaniljglass.
.
.
.
.

CHOKLADKAKA UTAN GRÄDDNING

Hade filmkväll med Martin igår och kvällen till ära hade jag bakat dessa chokladkakor som man inte behöver grädda i ugn. Superlätta att göra, dessutom verkade de gå hem hos den herren ;)

Här kommer receptet!

INGREDIENSER

5 stycken MARS á 60 g
50 g smör
1 ½ dl vetepuffar (ni vet såndär man har i t.ex. rischoklad)
200 g smält mjölkchoklad


GÖR SÅ HÄR

Ställ 8 st muffinsformar på exempelvis en tallrik.

Hacka fyra stycken MARS-bitar grovt, skär den femte i tunna skivor.

Smält de grovhackade bitarna i en kastrull med smöret.

Rör om hela tiden så att chokladen inte bränner fast.

När det är en jämn smet, rör i vetepuffarna.

Pressa ner chokladsmeten i muffinsformar.

Smält mjölkchokladen i vattenbad.

Bre på mjölkchokladen på chokladsmeten som är i muffinsformarna.

Toppa med en skiva MARS.

Ställ i kylen och låt stelna.

ÄT!


CUPCAKES MED LEMON CURD OCH VIT CHOKLADFROSTING

Igår bakades det cupcakes. Riktigt goda tycker jag, och har en känsla utav att Ida gillade dem också, speciellt smetarna ^^


INGREDIENSER


Lemon curd

100 g smör
1½ citroner
2 dl socker
2 ägg

Cupcakes


150 g mjukt smör
1 dl socker
2 ägg
200 g mandelmassa
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Vit chokladfrosting

200 g vit choklad
200 g färskost (typ philadelphia)
1 msk vaniljsocker
ev. karamellfärg


GÖR SÅ HÄR

Finriv citronerna och pressa ur saften. Koka upp citronskal och saft med smöret och 1 dl socker tills allt har löst sig. Låt svalna lite.

Vispa ägg och 1 dl poröst, blanda med citronkräm. Sjud på svag värme tills den tjocknat. Den får inte koka!

Häll snabbt i en plastpåse och förslut väl. Lägg påsen i kallt vatten så att krämen kyls snabbt.



Sätt ugnen på 175°. Ställ ut muffinsformar på en plåt.

Vispa smör och socker vitt. Vispa ner äggen, ett i taget.

Riv mandelmassan grovt och vispa i den i smeten.

Blanda mjöl och bakpulver i en skål bredvid och vänd sedan ner i smeten.

Fördela smeten i muffinsformarna, fyll varje form till 2/3.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt svalna på galler.

Skär ut en kon i varje cupcake och fyll med lemon curd.



Hacka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad. Låt svalna.

Rör ihop färskost och vaniljsocker, rör sist i chokladen. (Tillsätt några droppar karamellfärg om du vill)

Bred/spritsa på cupcakesen.


Okej, de blev väl inte det snyggaste den här gången,
men smakade gott gjorde dem! Och det är väl huvusaken ;)



CITRONKLADDKAKA

Idag har jag insett två saker:

- Jag kommer behöva skapa ytterliggare en kategori (och börjar med den idag^^)
- Bakar jag minst 1 gång/vecka är jag snart inne i 1.5 års bakerier.. Och jag hittar fler och fler recept som jag vill prova på hela tiden ^^.

Dagens bakverk är som ni kanske redan märkt något för de som gillar citron, läskande god och är säkerligen perfekt i sommarvärmen.. Speciellt med en klick vispad grädde :)

INGREDIENSER

2 ägg
2½ dl socker
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1½ dl mjöl


Florsocker
Vispgrädde


GÖR SÅ HÄR


Smält smör i en kastrull.

Vispa ihop ägg och socker i en bunke.

Tillsätt rivet skal och saften från en citron.

Vispa ner vaniljsocker och det smälta smöret.

Vänd i mjölet.

Grädda mitt i ugnen i 150° i ca 35 minuter.

Låt kakan svalna och ställ in den i kylen några timmar. Ta ut den och sikta över florsocker för att sedan servera den med en klick grädde.

Jag hade min i ugnen i nästan 40 minuter, och den är fortfarande superkladdig och god efter några timmar i kylen :)

FRYST CHOKLADTÅRTA MED JORDGUBBAR

Om du gillar vit choklad samt jordgubbar så är den här tårtan verkligen något för dig!

INGREDIENSER

6 dl vispgrädde
200 vit choklad
2 ägg
200 g frysta jordgubbar
1 dl florsocker
1 msk citronsaft

GÖR SÅ HÄR:

1. Vispa grädden kraftigt.

2. Smält chokladen i vattenbad*. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt, blanda i hälften av grädden.

3. Häll chokladsmeten i en form med avtagbar kant.

4. Mixa jordgubbarna och häll i resten utav grädden, florsocker och citronsaft.

5. Bred ut krämen över chokladsmeten, dra med en gaffel så att skikten blandar sig. Önskar man bara choklad i botten så kan man låta chokladsmeten frysa lite innan man häller på krämen.

6. Låt stå i frysen minst 4 timmar innan den är klar (men gärna över natten). Ta ut ca 30 minuter innan servering.

Garnera gärna med t.ex jordgubbar och vit choklad. Eller varför inte mörk?

Martinas bild från när vi åt upp det som blev kvar efter min födelsedag ^^

ENKEL PIÑA COLADA-CHEESECAKE

Har tyvärr ingen egen bild på den här, men den är god ändå ;)

INGREDIENSER

Botten:

2 paket Waffers med citronfyllning
½ dl flytande margarin

Fyllning:

600 g philadelphia-ost
1½ dl socker
4 ägg
500 g kesella
2 tsk vaniljsocker
3½ dl ananas- och kokosjuice
3-3½ msk gelatinpulver

Garnering:

Halverade ananasskivor
Riven kokos


GÖR SÅ HÄR

1. Krossa citronwaffersen till mellangrova smulor i matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en massa. Tryck ut massan i en smord springform och ställ in i frysen.

2. Vispa philadelphia-ost och socker fluffigt och smidigt med elvisp i en stor bunke. Tillsätt äggen ett i taget. Vispa kraftigt 1 minut efter varje tillsatt ägg.

3. Blanda gelatinpulver och ½ dl juice i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla i ca 5 minuter. Ställ muggen i en kastrull med sjudande vatten och rör om tills all gelatin är upplöst. Ställ muggen åt sidan.

4. Tillsätt kesella och vaniljsocker i ost-smeten och vispa tills allt är väl blandat.

5. Häll i resten av juicen och rör om. Häll försiktigt i gelatinblandingen under fortsatt vispning på låg nivå.

6. Ta ut formen ur frysen och häll fyllningen över den frusna kexbottnen.

7. Ställ in formen i kylen och låt stå under natten tills fyllningen stannat.

8. Dekorera cheesecaken med halverade ananansskivor och strö över riven kokos.


Lånade bilden . Tror inte det är samma recept, men något liknande :)
God om man gillar kokos och ananas!

CHEESECAKES-BROWNIES

Premiärreceptet!

Ingredienser


125 g hackat smör
150 g grovhackad mörk choklad
1 ägg
150 g strösocker
150 g mjöl
½ tsk bakpulver

Garnering
250 g rumsvarm cream cheese (jag körde på vanlig philadelphia-ost)
1 tsk vaniljsocker
75 g strösocker
1 ägg
1 ¼ dl vispgrädde


GÖR SÅ HÄR

1. Värm ugnen till 180° eller 160° i varmluftsugn. Smöra en 19 cm fyrkantig bakform, lägg bakplåtspapper i botten och 5 cm över kanterna.

2. Häll smör och choklad i en kastrull och rör på svag värme tills det har smält. Låt den svalna.

3. Vispa ägg och socker med elvisp tills smeten är tjock och krämig. Rör i chokladblandningen, siktat mjöl och bakpulver.

4. Bred ut smeten i kakformen och grädda i 10 minuter.

5. Vispa cream cheese, vaniljsocker, socker och ägg med elvisp till en slät smet. Vispa sedan i grädden.

6. Häll fyllningen över kakan och grädda i ca 15 minuter. Låt kakan svalna i ugnen med ugnsluckan på glänt.

7. Ställ kakan kallt i 3 timmar.


Sedan hade jag på jordgubbar på mina, men det är nog en smaksak. I boken har de t.ex hallon så det går att variera :).



Mumsfillibabba säger jag bara!

Början..

Jag är en såndär tjej som är väldigt förtjust i det här med att baka osv. I julklapp 2011 fick jag nog världens bästa julklapp för en sån person som mig, nämligen boken Cupcakes, kakor och cheesecakes.



Jag brukar alltid halka in på mat- och bakbloggar när jag sitter vid datorn, så därför tänkte jag att nu när jag äntligen fått "världens bästa bok" så gör jag en bakblogg jag med. Har nu plockat ut 49 olika recept (det finns "miljoner" fler men dessa ligger på första prioritering) som jag tänkte prova på och sedan dela med mig utav.


Följande recept ska provas på:

Cupcakes med citronpavlova
Cupcakes i glasstrutar
Cupcakes med molntäcke
Cupcakes med kokoskyssar
Frasiga cupcakes
Cupcakes med citroncheesecake
Cupcakes med karamell och banan
Cupcakes med citron och maräng
Cupcakes med karamellpuffar
Äppelkakor med vaniljkräm
Chokladkaka utan gräddning
Cupcakekorgar med påskägg
Rabarber och mandeljalouise
Cheesecake med crème brûle
Cheesecakes-brownies
Cheesecake med lemon curd
Citroncheesecake med maräng
Cheesecake med vanilj och nötter
Italiens cheesecake med ricotta
New York cheesecake
Cheesecake med äpple och kanel
Tranbärscheesecake med vit choklad
Schwarzwaldcheesecake
Kladdiga rabarber och citruscheesecakes
Smal jordgubbscheesecake
Cheesecake med karamelliserade mandlar
Margaritacheesecakes
Cheesecakes med kex och choklad
Cheesecake-trifle med bär
Mangocheesecake med maräng
Fryst cheesecake med jordnötssmör
Cheesecake med chokladmousse
Cheesecake med mintchokladtryffel
Klassisk citroncheesecake
Cheesecake med pekannötter och lönnsirap
Cheesecake med bär och nougat
Vaniljcheescake
Pavlovacheesecakes
Frysta citrus- och yoghurtscheesecakes
Hjärtformade chokladkakor
Lyckokakor med kokos
Rabarberdrömmar
Äppelkakor med vaniljkräm
Chokladmint- och kokoskakor
Fjärilskakor med marschmallows
Chokladkakor med hasselnötskräm
Mandelpralinkakor
Chokladkakor med hasselnötter



Sen har jag tre recept som jag provat tidigare som helt klart är värda att ta upp, även om jag inte har någon bild på dem:

Citronkladdkaka
Fryst chokladtårta med jordgubbar
Enkel Piña Colada-cheesecake



Jag vet inte hur ofta jag kommer uppdatera här, men det kommer förhoppningsvis ske lite då och då. Vet i alla fall att nästa gång senast blir i slutet av månaden då jag ska baka pappas tårta, så då kommer en uppdatering ske.

Lova att inte börja dregla för mycket utav alla recept nu,

SEE YA!

RSS 2.0
[sourcecode language="text" autolinks="false" light="true"] Söta saker[/sourcecode] Läs mer: http://sotasaker.com/manadens-sotsak/#ixzz1j5J3W58Y