VIT KLADDKAKA MED JORDGUBBAR

Vit kladdkaka är bland det bästa jag vet, precis som jordgubbar. Så när jag såg hur billiga jordgubbarna var på stan en dag så kunde jag inte låta bli att köpa några och sedan prova på det här receptet.
Det här receptet är jag tävlar jag även med för Månadens sötsak på söta saker, wish me luck!
 
VIT KLADDKAKA MED JORDGUBBAR
 
INGREDIENSER
150 g smör
80 g vit choklad
1 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
Jordgubbar
 
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 150 grader.
Smöra och bröa en springform. 
Smält smöret och rör i chokladen.
Tillsätt socker, mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i smör/chokladblandningen och rör om ordentligt.
Rör ner ett ägg i taget och tillsätt sedan delade jordgubbar och vänd runt försiktigt så det inte blir för mosigt.
Ställ in mitt i ugnen i ca 30-40 min, prova med en sticka så att den inte blir för torr eller för kladdig.
Låt sen kakan svalna en liten stund, men den är som godast om man äter den varm.
Pudra florsocker över innan servering.
 
 

KLADDKAKSMUFFINS MED BLÅBÄR

Jag och mamma var ute häromveckan för att plocka kantareller, men istället hittade jag en massa blåbär som jag tog med mig hem istället. Blåbär kan man baka många saker med, exempelvis det här recepten som pappa skryter ganska bra om.
 
KLADDKAKSMUFFINS MED BLÅBÄR
 
INGREDIENSER
100 g margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljesocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
ca 1 ½ - 2 dl färska blåbär
3 dl grädde

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 °C.
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
Vispa ägg och socker med elvisp.
Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver.
Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret.
Rör snabbt ihop till en jämn smet.
Rör försiktigt i blåbären, försök att inte mosa dem.
Klicka ut smeten i bakformarna, ca 3/4 i varje.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.
Ta bort muffinsen från plåten.
Lägg en handduk över kladdkakemuffinsarna så blir de inte hårda.
Vispa grädden.
Häll grädden i en sprits och spritsa på ovanpå muffinsen.
 
Pappas favorit ^^

KLADDKAKSMUFFINS MED POLKAFLUFF

Det här är ett recept som blev ganska populärt, kanske beroendes på att det var kladdkaka som fylldes med vit chokladfluff och sedan lite polkafluff på toppen. 
 
KLADDKAKSMUFFINS MED POLKAFLUFF
 
INGREDIENSER
180 g vit choklad
3 dl grädde
 
100 g polkagrisar
3 dl grädde
 
100 g smör
2 st ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
 
GÖR SÅ HÄR
Eftersom fluffen helst ska stå över natten så gör dem dagen innan.
Värm upp grädden i en kastrull, men se till så att den INTE börjar koka!
Bryt ner chokladen i bitar och rör om tills att den smält.
Ställ in i kylskåpet över natten (eller minst 4 timmar).
Gör nu likadant med polkafluffet, om man vill kan man krossa polkagrisarna lite innan om man vill att det ska gå fortare.
Sätt ugnen på 200°C.
Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
Vispa ägg och socker med elvisp.
Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver.
Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret.
Rör snabbt ihop till en jämn smet.
Klicka ut smeten i bakformarna, ca 3/4 i varje.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.
Ta bort muffinsen från plåten.
Lägg en handduk över kladdkakemuffinsarna så blir de inte hårda.

Vispa upp fluffen. 
Vill man ha polkafluffet mer rosa så kan man hälla i några droppar röd karamellfärg till önskad nyans.
Skär ut små koner ur muffinsen, skala sedan bort så att det blir ett platt lock utav "konen".
Häll den vispade vita chokladfluffen i en sprits och fyll varje muffins nästan ända upp till kanten.
Lägg på locken.
Häll den vispade polkafluffen i en annan sprits och spritsa ut på locket.
 
Perfekt!
 
 

CITRON- OCH FLÄDERPAJ

Efter en massa krångel med att kunna logga in här har jag nu lyckats efter diverse mail med blogg.se's kundservice. Men NU är jag på g igen och här kommer ett smarrigt recept!
 
CITRON- OCH FLÄDERPAJ
 
INGREDIENSER
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ msk socker
125 g smör
 
4 ägg
1 dl koncentrerad flädersaft
½ dl vetemjöl
½ dl vispgrädde
1 citron, finrivet skal
 
Lättvispad grädde
 
GÖR SÅ HÄR
Blanda mjöl och strösocker. 
Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en deg. 
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant.
Ställ pajskalet i kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200° C.
Nagga pajskalet med en gaffel.
Förgrädda mitt i ugnen i 10-12 minuter, tills degen börjar få färg.
Vispa äggen lätt.
Tillsätt flädersaft, mjöl, grädde och citronskal.
Häll smeten i pajskalet. 
Grädda ytterliggare 10-12 minuter.
Fyllningen ska ha stannat men inte vara helt genomgräddad.
Låt svalna.
Servera med en klick lättvispad grädde.
 
 
 
 
 

RSS 2.0
[sourcecode language="text" autolinks="false" light="true"] Söta saker[/sourcecode] Läs mer: http://sotasaker.com/manadens-sotsak/#ixzz1j5J3W58Y