JORDGUBB- OCH CHEESECAKEMUFFINS MED MANDELSTRÖSSEL

I det här receptet skulle det egentligen vara hallon, men jag testade med jordgubbar. Det går säkerligen med färska jordgubbar också men jag hade köpt frysta som sedan fått tina.

Nästa gång det kommer ett inlägg så blir det ett recept på vit chokladglass som jag ska bjuda på på söndag :)
.
.
JORDGUBB- OCH CHEESECAKEMUFFINS MED MANDELSTRÖSSEL
.
INGREDIENSER
2 dl jordgubbar
125 g smör
1 ½dl socker
2 ägg
3 ½dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 mjölk
.
200 g cream cheese
3 msk socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
.
50 g mandelmassa
50 g smör
1 ½ dl mjöl
2 msk socker
.
.
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175° C.
Vispa smör och socker fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt mellan varje.
Blanda ner övriga ingredienser utom jordgubbarna, rör inte för häftigt.
Klipp/skär jordgubbarna i mindre bitar och vänd försiktigt i.
Fyll muffinsformar till hälften.
Vispa ihop cream cheese, socker, ägg och vaniljsocker, klicka ut i formarna.
Knåda ihop övriga ingredienser och smula över.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

MINI-BÄRPAJ

Fick ett väldigt sug efter något sött igårkväll vilket slutade med att jag gjorde en liten paj, tur man har småformar ;). Till en pajform med diametern 9 cm gör man följande:
.
.
MINI-BÄRPAJ
.
INGREDIENSER
2 ark Eldorado fryst smördeg
½ dl hallon och blåbär-blandning
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
½ dl lättvispad grädde
.
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200° C.
Låt smördegen tina.
Tryck i en smördegsplatta i formen så den fyller botten och kanterna, skär bort överflödigt.
Fyll formen nästan hela vägen med bär.
Strö över socker och vaniljsocker.
Skär ut ett "lock" ur den andra smördegsplattan.
Lägg locket på bären, nagga sedan med en gaffel.
Vispa ägget och pensla locket.
Ställ in i ugnen ca 15 minuter, tills det är gyllenbrynt.
Vispa grädden.
När pajen är klar: klicka grädden på locket som nu sjunkit ner lite.
Garnera med bär.
Smaklig måltid!

RABARBERPAJ MED KOKOSTÄCKE

Nu har det vart en liten bloggtorka igen, för bakat har jag gjort. Så nu tänkte jag lägga ut tre-fyra recept som jag inte lagt ut ännu.
Idag skiner solen och det är varmt och skönt ute. Väntar på att tvätten är klar sen ska jag ta mina skolböcker och lägga mig ute i solen och plugga. Man får ju ta vara på värmen!
.
.
RABARBERPAJ MED KOKOSTÄCKE
.
INGREDIENSER
Pajdeg
150 gram rumsvarmt margarin
3 dl vetemjöl
1 ½ dl florsocker
2 msk kallt vatten
.
Fyllning:
ca 600 g rabarber (ca 12 stjälkar)
½ dl socker
1 msk potatismjöl
.
Kokostäcke:
2 st ägg
2 dl socker
3 dl kokosflingor
.
.
GÖR SÅ HÄR
.
Sätt ugnen på 200 °.
Blanda samman mjöl och florsocker.
Finfördela margarinet i det och arbeta till en smulig massa.
Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
Klä en stor pajform ca 26-28 cm i diameter, med degen.
Ställ den i kylen att vila ca 30 min.
Skär rabarber i ca 2 cm stora bitar.
Blanda samman socker och potatismjöl i en skål.
Lägg rabarbern i det och skaka om så att den suger upp allt.
Nagga pajskalet  med exempelvis en gaffel och förgrädda i ca 15 min mitt i ugnen.
Vispa ägg och socker riktigt ljust och poröst.
Rör i kokosflingorna.
Fyll pajskalet med rabarbern som legat i potatismjöl/socker.
Bred eller klicka över kokossmeten.
Grädda mitt i ugnen ca 25-30 min.
Bjud gärna glass, lättvispad fluffig vispgrädde eller vaniljsås till.
.
.


Den gick åt som smör i solsken ;)

RSS 2.0
[sourcecode language="text" autolinks="false" light="true"] Söta saker[/sourcecode] Läs mer: http://sotasaker.com/manadens-sotsak/#ixzz1j5J3W58Y