CITRONKLADDKAKA
Idag har jag insett två saker:
- Jag kommer behöva skapa ytterliggare en kategori (och börjar med den idag^^)
- Bakar jag minst 1 gång/vecka är jag snart inne i 1.5 års bakerier.. Och jag hittar fler och fler recept som jag vill prova på hela tiden ^^.
Dagens bakverk är som ni kanske redan märkt något för de som gillar citron, läskande god och är säkerligen perfekt i sommarvärmen.. Speciellt med en klick vispad grädde :)
INGREDIENSER
2 ägg
2½ dl socker
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1½ dl mjöl
Florsocker
Vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
Smält smör i en kastrull.
Vispa ihop ägg och socker i en bunke.
Tillsätt rivet skal och saften från en citron.
Vispa ner vaniljsocker och det smälta smöret.
Vänd i mjölet.
Grädda mitt i ugnen i 150° i ca 35 minuter.
Låt kakan svalna och ställ in den i kylen några timmar. Ta ut den och sikta över florsocker för att sedan servera den med en klick grädde.
- Jag kommer behöva skapa ytterliggare en kategori (och börjar med den idag^^)
- Bakar jag minst 1 gång/vecka är jag snart inne i 1.5 års bakerier.. Och jag hittar fler och fler recept som jag vill prova på hela tiden ^^.
Dagens bakverk är som ni kanske redan märkt något för de som gillar citron, läskande god och är säkerligen perfekt i sommarvärmen.. Speciellt med en klick vispad grädde :)
INGREDIENSER
2 ägg
2½ dl socker
150 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 citron
1½ dl mjöl
Florsocker
Vispgrädde
GÖR SÅ HÄR
Smält smör i en kastrull.
Vispa ihop ägg och socker i en bunke.
Tillsätt rivet skal och saften från en citron.
Vispa ner vaniljsocker och det smälta smöret.
Vänd i mjölet.
Grädda mitt i ugnen i 150° i ca 35 minuter.
Låt kakan svalna och ställ in den i kylen några timmar. Ta ut den och sikta över florsocker för att sedan servera den med en klick grädde.
Kommentarer
Trackback