KLADDKAKSMUFFINS MED POLKAFLUFF

Det här är ett recept som blev ganska populärt, kanske beroendes på att det var kladdkaka som fylldes med vit chokladfluff och sedan lite polkafluff på toppen. 
 
KLADDKAKSMUFFINS MED POLKAFLUFF
 
INGREDIENSER
180 g vit choklad
3 dl grädde
 
100 g polkagrisar
3 dl grädde
 
100 g smör
2 st ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
 
GÖR SÅ HÄR
Eftersom fluffen helst ska stå över natten så gör dem dagen innan.
Värm upp grädden i en kastrull, men se till så att den INTE börjar koka!
Bryt ner chokladen i bitar och rör om tills att den smält.
Ställ in i kylskåpet över natten (eller minst 4 timmar).
Gör nu likadant med polkafluffet, om man vill kan man krossa polkagrisarna lite innan om man vill att det ska gå fortare.
Sätt ugnen på 200°C.
Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.
Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.
Vispa ägg och socker med elvisp.
Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver.
Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret.
Rör snabbt ihop till en jämn smet.
Klicka ut smeten i bakformarna, ca 3/4 i varje.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10 minuter.
Ta bort muffinsen från plåten.
Lägg en handduk över kladdkakemuffinsarna så blir de inte hårda.

Vispa upp fluffen. 
Vill man ha polkafluffet mer rosa så kan man hälla i några droppar röd karamellfärg till önskad nyans.
Skär ut små koner ur muffinsen, skala sedan bort så att det blir ett platt lock utav "konen".
Häll den vispade vita chokladfluffen i en sprits och fyll varje muffins nästan ända upp till kanten.
Lägg på locken.
Häll den vispade polkafluffen i en annan sprits och spritsa ut på locket.
 
Perfekt!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback