Glasscupcakes

Det här var mitt första test av att baka cupcakes med glass i. Ja, det må låta konstigt med glass i, men det blir otroligt gott! Cupcakesen smälter verkligen i munnen när de är nygräddade :)
 
INGREDIENSER
 

100 g smör el margarin

2 ägg

150 g socker

2 tsk vaniljsocker

2,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

1 halv burk Ben & Jerrys Phish Food

---------------------------

Fluffy frosting

2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

Ställ fram glassen så att den tinar (jag lät den stå framme tills den bokstavligen smält och blivit rinnande)

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa smör/margarin med sockret och vaniljsockret så att det blir fluffigt.

Tillsätt ett ägg i taget, efter varje så vispa i ett par minuter så att det verkligen blandar sig.

Rör ihop mjöl och bakpulver i en egen bunke och sikta sedan ner det i äggblandningen. Siktningen gör så att det inte blir några klumpar (och tro mig, alla smetar blir bättre om man siktar i mjölet! ;))

Nu är det dags att ställa undan elvispen och istället plocka fram slickepotten! Blanda försiktigt så att det blir en jämn smet. Detta görs för att det inte ska komma in för mycket luft i smeten.

När smeten är jämt blandad så är det glassens tur. Häll i/gröp ur hälften av glassen och rör om tills det återigen är en fin smet.

Ställ fram muffinsformar och fyll med smet till knappt hälften.

Sätt nu in i ugnen och låt de gräddas i ca 15-20 minuter. Ta och testa med provsticka redan efter 15 minuter och se om de är klara, när stickan blir torr så är de klara!

 

Till frostingen så gjorde jag såhär:

Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull.

Värm på spisen tills det börjar sjuda, ta då bort kastrullen från spisen.

Vispa äggvitorna och vaniljsockret tills det blir mjuka toppar i smeten och du kan vända skålen upp och ner utan att spilla.

Häll i sockerlagen i marängsmeten och vispa hela tiden. Häll bara i lite i taget och vispa någon minut efter varje gång, totalt blir det vispning i ca 10 minuter!

Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar.

 

Min kära fader hade dock inte tålamodet att vänta tills frostingen hade kallnat helt, men det gick bra ändå :)

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback